Wat kan er misgaan met uw NiCad-batterij?

De nikkel-cadmium- of NiCad-batterijen die we in huis gebruiken, gaan niet eeuwig mee. Afhankelijk van de producent, kunt u onder verbazingwekkende omstandigheden tot 1000 kosten en releases krijgen. We zijn echter niet ideaal en het zal slecht aflopen met onze batterijen of oplader.

Twee of drie de meest ongewone problemen die we kunnen ondervinden met onze NiCad-batterijen zijn celomkering en dentritische kortsluiting. U zult misschien nooit beide problemen ervaren, maar u weet dat ze bestaan. Beide kunnen in principe op een strategische afstand worden gehouden van het omgaan met uw batterijen.

Celomkering is het punt waarop de ene cel in de batterij eerder wordt vrijgegeven dan de andere. Op het moment dat dit gebeurt, begint het opladen om de beurt te gebeuren, wat de batterij echt kan beschadigen. Deze interactie zal het bestaan ​​van de batterij enorm verminderen.

Dentritische kortsluiting treedt op wanneer de batterij niet consistent wordt gebruikt. Wat er gebeurt, zijn Dentrieten, die geleidende edelstenen zijn die zich tussen de kathodes kunnen vormen. Dit kan kortsluiting en teleurstelling van de accu veroorzaken. Een beknopte laadsnelheid met hoge stroomsterkte die wordt toegepast op enkelvoudige cellen kan de dentrites verwijderen, maar ze kunnen binnen een paar uur of dagen weer herstellen.

Er zijn manieren om talloze accu-aangedreven accu’s en zelfs auto-accu’s te reconditioneren. Reconditionering zou thuis mogelijk moeten zijn voor bepaalde fundamentele elektrische apparaten en is niet zo moeilijk om te doen. Eerlijk gezegd hebben veel mensen ontdekt hoe ze dit voor hun eigen gebruik kunnen doen en zijn ze een nieuw bedrijf begonnen met het herstellen van de batterijen van anderen.

Leave a Comment